Rychké odkazy



Zobrazit hlavní menu

VRSTEVNICKÉ UČENÍ

POMNĚNKOVÝ DEN

 Pomněnkový den se slaví 25. května na celém světě. Je to den věnovaný památce  pohřešovaných dětí, jehož symbolem  se stala pomněnka.. Pohřešované děti vzkazují: „Nezapomeň na mě“.

Ministerstvo vyhlásilo soutěž „Svět očima dětí“, která na problematiku upozorňuje. Soutěžilo se ve třech kategoriích a oblastech - výtvarné práce, literární zpracování a audiovizuální práce. Do soutěže se zapojila kromě tříd i školní družina. Malovali jsme obrázky, dramatizovali a také animovali.

Uvědomujeme si vážnost situace obzvláště nyní, když děti tráví více času online. Vnímáme, že  je důležité, aby se tento problém dostal do povědomí dětí, které se takto seznámí s důležitými pravidly, jak se chránit nejen před online predátory.

Žáci 5. třídy s paní ředitelkou se rozhodli, že své mladší spolužáky ochrání před možnými nástrahami dnešní doby a vysvětlí jim, jak se v daných situacích zachovat. Jedná se o moderní formu výuky, tzv. vrstevnické učení. Žáci vytvořili animace, například na téma – Neotvírej cizím lidem, Nenastupuj do cizího auta, Netoulej se sám, Neber si nic od cizích lidí, apod. Své animace přestavili mladším spolužákům. Po zhlédnutí animací, vždy následovalo ponaučení. Na závěr byli všichni žáci seznámeni s desaterem bezpečného chování. Z vytvořených animací byly vybrány do soutěže tři. Věříme, že náročná a pečlivá práce našich žáků bude ministerstvem kladně oceněna.

Vydáno: 17. 04. 2023 | Autor: Pavlína Petrušková