Rychké odkazy



Zobrazit hlavní menu

LITERÁRNÍ KLÁNÍ

A tuhle knihu jsi už četl?

Jedná se o literární klání. Je to aktivita Místního akčního plánu Rožnovsko. Jejím cílem je nejen rozvoj čtenářské gramotnosti, ale také spolupráce a kreativity žáků. Do literárního klání se zapojilo 12 škol z regionu.

Naši školu zastupovaly dva týmy. Žáci si vybrali oblíbenou knihu a zvolili si způsob prezentace, kterým měli přesvědčit obecenstvo ostatní posluchače, aby si ji také přečetli.

Posluchači se do soutěže také zapojili. Naše týmy nám udělaly velikou radost. Jejich prezentace byly náležitě oceněny nejen potleskem a kladným hodnocením, ale také odměnou.

Jaké pocity z literárního klání měli účastníci? Co jim dalo?

Na literární klání jsem si připravila animaci knížky Pan Blahoš. Nejdříve jsem si zkoušela vystoupení před třídou. V pátek 13. 5. jsme jeli s celou třídou do Rožnova do Brillovky. Bylo tam asi deset škol. Když jsem přišla na řadu, tak jsem měla strach, že něco pokazím nebo zapomenu. Sice jsem zapomněla říct malou část, ale animace se všem líbila. Na animaci jsem potřebovala 400 záběrů. Vysvětlila jsem posluchačům, jak se animace dělá….

Ema 

…S Domčou jsme tvořily tým. Když jsme byly na řadě, byly jsme hodně nervózní. Nakonec to bylo fajn a ještě jsme do naší prezentace přidaly pár prvků. Na tento okamžik jsme se dost dlouho připravovaly. Vystoupení jsem si moc užila. Po akci nás pan učitel a paní ředitelka vzali na zmrzlinu. Pan jsme šly s paní ředitelkou do knihkupectví, protože za odměny jsme dostaly poukázky v hodnotě 200 koruní. Tak jsme si s Domčou koupily stejnou knihu Moje cesta do fantazie, sice jsme si připlatily 100korun, ale knížka mě moc baví.

SESTŘIH https://fb.watch/dUiNWE5yV4/

Bety

Náš tým si zvolil prezentaci výtvarnou formou. Prezentaci jsem dělala s mojí nejlepší kamarádkou Bety. Vybraly jsme si Japonské mangy, což jsou série komiksů na pokračování. Mangy se čtou zprava doleva s otevřeným koncem. Na velký arch papíru jsme nalepily obrázky z mangy i úryvky, které jsme doplnily textem a slogany. Pan učitel nám pomohl a opálil okraje obrázků…..Byla jsem hrozně nervózní, ale naštěstí tréma brzy opadla. Podle mne se nám prezentace povedla a doufám, že ostatní žáky mangy také zaujmou a někteří si je přečtou. Byla to docela fuška všechno připravit, ale stálo to za tu námahu, měly jsme dobrý pocit a dostaly jsme i dárečky.

 Dominika 

Vydáno: 17. 05. 2022 | Autor: Pavlína Petrušková